Na bagety budete potřebovat:

▪️1kg hladké mouky Herber

▪️300 ml vlažného mléka

▪️1 kostka droždí

▪️1 lžička cukru krupice

▪️300ml vlažné vody

▪️100ml olivového oleje

▪️2 lžičky provensálského koření

▪️10 ks sušených rajčat v oleji (olej můžeme použít do těsta ;))

▪️2,5 lžičky soli

Do mísy vsypeme hladkou mouku Herber a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mísy s kváskem pak přidáme vlažnou vodu, olivový olej, provensálské koření, pokrájená sušená rajčata v oleji a nakonec sůl.

Těsto hněteme nejméně 15 minut a necháme vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Rozdělíme ho na tři bochánky a necháme chvíli kynout.

Každý bochánek vytvarujeme na pomoučeném vále do tvaru bagety a opět necháme asi 10 minut kynout. Bagety před pečením 4x nařízneme a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 minut.

Dobrou chuť!

celý videorecept najdete zde: https://www.instagram.com/p/DBMrjjii7g-/

© 2020 MLYN HERBER
VYROBILO - WWW.FOTOVIDEOWEB.CZ