Na bagety budete potřebovat:
1kg hladké mouky Herber
1 kostka droždí
1 lžička cukru krupice
300ml vlažné vody
100ml olivového oleje
2 lžičky provensálského koření
10 ks sušených rajčat v oleji (olej můžeme použít do těsta ;))
2,5 lžičky soli
Do mísy vsypeme hladkou mouku Herber a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
Do mísy s kváskem pak přidáme vlažnou vodu, olivový olej, provensálské koření, pokrájená sušená rajčata v oleji a nakonec sůl.
Těsto hněteme nejméně 15 minut a necháme vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Rozdělíme ho na tři bochánky a necháme chvíli kynout.
Každý bochánek vytvarujeme na pomoučeném vále do tvaru bagety a opět necháme asi 10 minut kynout. Bagety před pečením 4x nařízneme a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 minut.
Dobrou chuť!
celý videorecept najdete zde: https://www.instagram.com/p/DBMrjjii7g-/