BLOG
… OBJEVTE RADOST Z PEČENÍ
S KVALITOU, NA KTEROU SE MŮŽETE
SPOLEHNOUT
HEROVKA
Dnes Martina Dulanská vytáhla ze šuplíku buchtu, která byla oblíbená v „osmdesátkách“ a peče ji dodnes. Je tak jednoduchá a rychlá, že ti vytrhne trn z paty, když bude návštěva za dveřmi. Tak jdeme na to! Na odměření surovin budeš potřebovat 2 dcl skleničku. “HEROVKA” 2,5 sklenice cukru krupice 1 sklenice vody 3 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr 1Continue reading
Vánoční cukroví z rodinného stříbra Martiny Dulanské
Babiččiny vanilkové rohlíčky: 75g solamylu 75g moučkového cukru 75g mletých ořechů 150 g másla 2 ks žloutků 1 vanilkový cukr V míse smíchej všechny suroviny a vypracuj těsto, které zabal do fólie a nechej hodinu v lednici. Těsto rozděl na malé části, za kterých vyválej rukou na lehce pomoučené ploše rohlíky. Ty naskládej na plech a upeč a v předehřáté trouběContinue reading
Vánočka se sušenými hruškami a mandlemi v citronové krustě
Už máte upečenou vánočku? Vyzkoušejte recept na tu nejlepší od Martiny Dulanské. Vánočka se sušenými hruškami a mandlemi citronové krustě Mandle v citrónové krustě: 20 ml vody 100 g cukru krupice 100 g mandlových plátků lžíce citronové šťávy citrónová kůra Postup: Na pánvi zahřej 20 ml vody a 100 g cukru krupice na teplotu 115°C. Až začne cukrContinue reading
Jablečný závin „podvodník“
Na závin budete potřebovat:250 g hladké mouky Herber125 g nastrouhaného 100% tuku (IVA, OMEGA)1 žloutek100 ml mlékašpetka soli Náplň na sladko:4 větší jablka2 hruškycukr a skořice dle chutiořechy Náplň na slano: 500 g Kimchi (nebo kysaného zelí)200 g maďarské klobásy2 lžíce sádlo1 lžíce cukrusůl, pepř Opečeme na kousky nakrájenou maďarskou klobásu, přidej sádlo a společně orestuj s kimchi. DochuťContinue reading
Svatomartinské sádlové rohlíčky
Svatomartinské sádlové rohlíčky Na rohlíčky budete potřebovat: 500 g hladké mouky Herber 250 g sádlo 50 g moučkového cukru 50 g droždí 4 žloutky 150 ml vlažného mléka špetka soli Postup: Do vlažného mléka dej lžičku moučkového cukru, lžičku hladké mouky, rozdrob droždí a nechej vzejít kvásek. Do mísy s hladkou moukou přidej zbytek cukru, sádlo a špetkuContinue reading
Bagety se sušenými rajčaty
Na bagety budete potřebovat: 1kg hladké mouky Herber 300 ml vlažného mléka 1 kostka droždí 1 lžička cukru krupice 300ml vlažné vody 100ml olivového oleje 2 lžičky provensálského koření 10 ks sušených rajčat v oleji (olej můžeme použít do těsta ;)) 2,5 lžičky soli Do mísy vsypeme hladkou mouku Herber a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí,Continue reading
Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Na přípravu asi 15 – 20 knedlíků budete potřebovat: 500 ml polotučného mléka 300 g hrubé mouky Herber 100 g másla 1 vanilkový cukr špetka soli vybrané ovoce (meruňky, švestky, jahody, borůvky…) Na dohotovení na talíři dle chuti: rozpuštěné máslo tvaroh na strouhání moučkový cukr skořici Postup přípravy. V hrnci přiveď k varu 500 ml mlékaContinue reading
Posypková drobenková buchta
Na buchtu budete potřebovat: 500g polohrubé mouky Herber 200g krupicového cukru 250g másla 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr špetka soli 50 g mandlových plátků cca 1,5 kg meruněk Postup: Do mísy vsypeme polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, špetku soli a máslo. Zpracujeme do podoby sypké drobenky. 2/3 drobenky vysypeme na sádlem vymazanýContinue reading
MLÝN HERBER spol. s r.o.
Mlynářská 1/215
747 73 Opava-Vávrovice
herber@mlynherber.cz
Obchodní oddělení – Péče o zákazníky
Bc. Gabriela Bartošková
bartoskova@mlynherber.cz
tel. 773 616 138
Odbyt, objednávky
Marcela Dočkalová
dockalova@mlynherber.cz
Nákup surovin
Ing. Dušan Dudek
dudek@mlynherber.cz