Na závin budete potřebovat:
250 g hladké mouky Herber
125 g nastrouhaného 100% tuku (IVA, OMEGA)
1 žloutek
100 ml mléka
špetka soli 

Náplň na sladko:
4 větší jablka
2 hrušky
cukr a skořice dle chuti
ořechy

Náplň na slano: 
500 g Kimchi (nebo kysaného zelí)
200 g maďarské klobásy
2 lžíce sádlo
1 lžíce cukru
sůl, pepř

Opečeme na kousky nakrájenou maďarskou klobásu, přidej sádlo a společně orestuj s kimchi. Dochuť solí, pepřem a cukrem.

Postup:
Všechny suroviny zpracujeme v kompaktní těsto, které ponoříme nejméně na 2 hodiny (lépe přes noc) do studené vody. (Budete překvapeni jeho úžasnou vláčností.)

Po vyjmutí z vody těsto osušíme utěrkou a rozdělíme na tři díly.

Těsto rozválej na delší plát a posyp na másle orestovanou, cukrem zasypanou a zkaramelizovanou strouhankou.

Strouhanku zasypej na kousky nakrájenými jablky a hruškami s cukrem a skořicí (dle chuti).

Sroluj do závinu, přendej na plech vyložený pečícím papírem a peč při 180-200 stupňů cca 25-30 min.

Dobrou chuť! Dejte vědět, jak se vám recept povedl.🫶

celý videorecept najdete zde: https://www.instagram.com/p/DDA0Tpxic4B/

© 2020 MLYN HERBER
VYROBILO - WWW.FOTOVIDEOWEB.CZ