Na přípravu asi 15 – 20 knedlíků budete potřebovat:
300 g hrubé mouky Herber
100 g másla
1 vanilkový cukr
špetka soli
vybrané ovoce (meruňky, švestky, jahody, borůvky…)
Na dohotovení na talíři dle chuti:
rozpuštěné máslo
tvaroh na strouhání
moučkový cukr
skořici
Postup přípravy.
V hrnci přiveď k varu 500 ml mléka a 100g másla.
Odstav z plotny a vmíchej 300g hrubé mouky Herber, vanilkový cukr a špetku soli.
Hrnec vrať zpátky na plotnu a hmotu míchej tak dlouho, dokud se hmota nelepí na dno hrnce.
Hmotu přendej do mísy robotu a chvíli míchej až těsto vypustí páru.
Postupně za stálého míchání přidej 3-4 vejce.
Vzniklé těsto vypracuj na vále pomoučeným hrubou moukou Herber a těsto rozděl podle potřeby a velikosti použitého ovoce.
Ovoce zabal do těsta a vytvaruj kulaťoučké knedlíky.
Knedlíky vlož do vroucī osolené vody a vař asi 5-7 minut. Samy vyplavou na hladinu a to znamená, že je budeš vařit ještě asi 2 minuty.
Uvařené knedlíky přendej na talíř, zastrouhej tvarohem a posyp moučkovým cukrem a skořicí.
Dobrou chuť!
celý videorecept najdete na: https://www.instagram.com/p/C_lIQzICuKd/