Na buchtu budete potřebovat:
500g polohrubé mouky Herber
200g krupicového cukru
250g másla
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
špetka soli
50 g mandlových plátků
cca 1,5 kg meruněk
Postup:
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, špetku soli a máslo.
Zpracujeme do podoby sypké drobenky.
2/3 drobenky vysypeme na sádlem vymazaný plech, poklademe meruňkami.
Do zbylé drobenky přidáme lžičku skořice a 50 g mandlových plátků, promícháme.
Drobenkou s mandlemi a skořicí posypeme povrch meruněk a pečeme ve vyhřáté troubě
při 180 stupních C asi 35 minut
do zlatova.
P.S.: Meruňky můžete vyměnit za jiné sezónní ovoce
nebo
500 g tvarohu s 250 ml zakysané smetany, 100 ml mléka, cukrem a citronovou kůrou
Celý videorecept najdete na: https://www.instagram.com/p/C-ccfJPiW_8/