Svatomartinské sádlové rohlíčky
Na rohlíčky budete potřebovat:
500 g hladké mouky Herber
250 g sádlo
50 g moučkového cukru
50 g droždí
4 žloutky
150 ml vlažného mléka
špetka soli
Postup:
Do vlažného mléka dej lžičku moučkového cukru, lžičku hladké mouky, rozdrob droždí a nechej vzejít kvásek.
Do mísy s hladkou moukou přidej zbytek cukru, sádlo a špetku soli. Přilij vzešlý kvásek a v robotu zpracuj ve vláčné těsto.
Jelikož je těsto více mastné potřebuje více času na kynutí.
Po zdvojnásobení objemu těsto rozděl na tři díly.
Vyválej do kruhu, který rozděl na 8 dílků.
Z trojúhelníků roluj za současného natahování těsta rohlíky.
Rohlíčky necháme asi 20 min. kynout a upečeme v předehřáté troubě při 180 st.C asi 15-20 minut dozlatova.
Ještě horké obal v moučkovém cukru s vanilkou.
Dobrou chuť!
celý videorecept najdete na: https://www.instagram.com/p/DCMtGkwCett/