Babiččiny vanilkové rohlíčky:
150g hladké mouky Herber
75g solamylu
75g mletých ořechů
150 g másla
2 ks žloutků
1 vanilkový cukr
V míse smíchej všechny suroviny a vypracuj těsto, které zabal do fólie a nechej hodinu v lednici. Těsto rozděl na malé části, za kterých vyválej rukou na lehce pomoučené ploše rohlíky. Ty naskládej na plech a upeč a v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ještě teplé obal v cukru s vanilkou(vanilkovým cukrem).
Kokosové tyčky:
Kokosové těsto
200g hladké mouky Herber
60g kokosu
80g cukru moučka
120g másla
2ks žloutky
Všechny suroviny smíchej v míse a vypracuj těsto. Zabal do folie a nechej v lednici asi půl hodiny chladnout. Kousky těsta naplň do formiček tyčinek a peč asi 8–10 min při 170˚C.
Krém s kokosem
75g bílku
150g cukru
500g másla
1 lžička vanilkové pasty
50 ml rumu
lžíce mletého kokosu
Bílky a cukr nahřej nad parou na cca 50˚C do rozpuštění cukru. Přendej do šlehače a ušlehej pevný sníh. V druhé míse utři do pěny máslo, vanilkovou pastu, lžíci mletého kokosu a rum. Obě hmoty spoj v hladký krém.
Po vychladnutí slep dvě tyčinky k sobě kokosovým krémem, nechej schladnout v lednici. Jeden konec tyčinky namoč v čokoládě.
Třené rohlíčky:
90g cukr moučka
270g másla
310g hladké mouky Herber
30g kakaa
1 žloutek
lžička pomerančové kůry
V míse vyšlehej do pěny máslo s cukrem a žloutkem. Postupně přidej prosátou mouku s kakaem, pomerančovou kůru a vymíchej hebké těsto. Přendej do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na plech vyložený pečícím papírem nebo teflonovou folií nastříkej s odstupem rohlíčky. Peč v předehřáté troubě 6-8 min při 170˚C. Nech vychladnout.
300g pomerančové marmelády
Polovinu rohlíčků polož vroubkovanou stranou dolů, nanes marmeládu pomocí cukrářského sáčku přiměřené množství marmelády a přiklop zbylými rohlíčky. Hotové rohlíčky přestříkej jedním směrem rozpuštěnou čokoládou .