Babiččiny vanilkové rohlíčky:

150g hladké mouky Herber

75g solamylu

75g moučkového cukru

75g mletých ořechů

150 g másla

2 ks žloutků

1 vanilkový cukr

V míse smíchej všechny suroviny a vypracuj těsto, které zabal do fólie a nechej hodinu v lednici. Těsto rozděl na malé části, za kterých vyválej rukou na lehce pomoučené ploše rohlíky. Ty naskládej na plech a upeč a v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ještě teplé obal v cukru s vanilkou(vanilkovým cukrem).

Kokosové tyčky:

Kokosové těsto

200g hladké mouky Herber

60g kokosu

80g cukru moučka

120g másla

2ks žloutky

Všechny suroviny smíchej v míse a vypracuj těsto. Zabal do folie a nechej v lednici asi půl hodiny chladnout. Kousky těsta naplň do formiček tyčinek a peč asi 8–10 min při 170˚C.

Krém s kokosem

75g bílku

150g cukru

500g másla

1 lžička vanilkové pasty

50 ml rumu

lžíce mletého kokosu

Bílky a cukr nahřej nad parou na cca 50˚C do rozpuštění cukru. Přendej do šlehače a ušlehej pevný sníh. V druhé míse utři do pěny máslo, vanilkovou pastu, lžíci mletého kokosu a rum. Obě hmoty spoj v hladký krém.

Po vychladnutí slep dvě tyčinky k sobě kokosovým krémem, nechej schladnout v lednici. Jeden konec tyčinky namoč v čokoládě.

Třené rohlíčky:

90g cukr moučka

270g másla

310g hladké mouky Herber

30g kakaa

1 žloutek

lžička pomerančové kůry

V míse vyšlehej do pěny máslo s cukrem a žloutkem. Postupně přidej prosátou mouku s kakaem, pomerančovou kůru a vymíchej hebké těsto. Přendej do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na plech vyložený pečícím papírem nebo teflonovou folií nastříkej s odstupem rohlíčky. Peč v předehřáté troubě 6-8 min při 170˚C. Nech vychladnout.

300g pomerančové marmelády

Polovinu rohlíčků polož vroubkovanou stranou dolů, nanes marmeládu pomocí cukrářského sáčku přiměřené množství marmelády a přiklop zbylými rohlíčky. Hotové rohlíčky přestříkej jedním směrem rozpuštěnou čokoládou .

© 2020 MLYN HERBER
VYROBILO - WWW.FOTOVIDEOWEB.CZ