
Dnes Martina Dulanská vytáhla ze šuplíku buchtu, která byla oblíbená v „osmdesátkách“ a peče ji dodnes. Je tak jednoduchá a rychlá, že ti vytrhne trn z paty, když bude návštěva za dveřmi.
Tak jdeme na to! Na odměření surovin budeš potřebovat 2 dcl skleničku.
“HEROVKA”
1 sklenice vody
3 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
1 Hera (250g)
– v rendlíku přiveď k varu a asi 1 minutu nechej provařit
– odlij 1 skleničku kakaové hmoty a nechej odstát
– zbytek hmoty v rendlíku nechej chvíli vychladnout a přidej:
2 sklenice polohrubé mouky Herber
1 prášek do pečiva
4 celá vejce
POSTUP:
– lehce vymíchej v hladké těsto
– těsto rozetři na vymazaný a vysypaný plech moukou nebo kokosem
– upeč při teplotě 180 stupňů a ještě horké potřít kakaovou hmotou ze skleničky
– posyp kokosem nebo ozdob krémem z Mascarpone a tvarohu a dozdob sezónním ovocem
Tvarohový krém
250 g Mascarpone
200 g tvarohu
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru moučka (dle chuti)
citrónová kůra a šťáva
– krém vyšlehej do hladka a cukrářským sáčkem ozdob připravené řezy
– posyp jadérky granátového jablka
Dejte vědět, jak se vám recept povedl!