Dnes Martina Dulanská vytáhla ze šuplíku buchtu, která byla oblíbená v „osmdesátkách“ a peče ji dodnes. Je tak jednoduchá a rychlá, že ti vytrhne trn z paty, když bude návštěva za dveřmi.

Tak jdeme na to! Na odměření surovin budeš potřebovat 2 dcl skleničku.

“HEROVKA”

2,5 sklenice cukru krupice

1 sklenice vody

3 lžíce kakaa

1 vanilkový cukr

1 Hera (250g)

– v rendlíku přiveď k varu a asi 1 minutu nechej provařit

– odlij 1 skleničku kakaové hmoty a nechej odstát

– zbytek hmoty v rendlíku nechej chvíli vychladnout a přidej:

2 sklenice polohrubé mouky Herber

1 prášek do pečiva

4 celá vejce

POSTUP:

– lehce vymíchej v hladké těsto

– těsto rozetři na vymazaný a vysypaný plech moukou nebo kokosem

– upeč při teplotě 180 stupňů a ještě horké potřít kakaovou hmotou ze skleničky

– posyp kokosem nebo ozdob krémem z Mascarpone a tvarohu a dozdob sezónním ovocem

Tvarohový krém

250 g Mascarpone

200 g tvarohu

1 vanilkový cukr

2 lžíce cukru moučka (dle chuti)

citrónová kůra a šťáva

– krém vyšlehej do hladka a cukrářským sáčkem ozdob připravené řezy

– posyp jadérky granátového jablka

Dejte vědět, jak se vám recept povedl! ❤️

© 2020 MLYN HERBER
VYROBILO - WWW.FOTOVIDEOWEB.CZ